gres porcellànic

Descobrint les Meravelles del Gres Porcellànic

Si et preguntes què és el gres porcellànic, permet-nos portar-te a un viatge emocionant per explorar aquest fascinant material. El gres porcellànic és un tipus de material que troba el seu origen a l'argila i altres minerals. El que ho fa tan especial és que, un cop sotmès a la premsa i altes temperatures durant la cocció, adquireix propietats mecàniques millorades en comparació del gres convencional.
La característica distintiva del gres porcellànic és el coeficient d'absorció, el qual ha de ser igual o inferior al 0,5%. Aquest baix coeficient s'aconsegueix gràcies a un procés de cocció que transforma el material en un estat líquid i genera una estructura compacta sense porositats, cosa que pràcticament elimina l'absorció d'aigua.
Per identificar els diferents tipus de gres porcellànic segons les normes ISO 13006 EN14411, trobem l'AIa per al gres porcellànic extrusionat i el BIa al premsat.

Tipus de Gres Porcellànic: Descobreix-ne les Característiques Úniques

El gres porcellànic es pot classificar en tres tipus principals, segons el tipus de massa utilitzat en la fabricació:
Gres P. Esmaltat: Aquesta variant de gres compta amb una base, generalment de color blanquinós conegut com a “bizcocho”, que es cobreix amb una capa d'esmalt que proporciona l'acabat visual que apreciem.
Gres Porcellànic Massa Acolorida: Similar a l'esmaltat, però amb la diferència que la base o “bizcocho” es tenyeix amb un color similar a l'esmalt. Això té l'avantatge que, si l'esmalt es fa malbé, la base de gres que queda exposada és pràcticament del mateix color que l'esmalt, cosa que evita haver de canviar tota la peça.
Gres Porcellànic Tot Massa o Full Body: Aquest tipus de gres està compost per un sol material, sense capa d'esmalt. Això us atorga característiques mecàniques superiors, especialment en resistència al desgast. S'utilitza en aplicacions tècniques, com a la indústria alimentària i química, a causa de la seva durabilitat i rendiment.

Acabats del Gres Porcellànic: Troba el teu Estil Perfecte!

El gres porcellànic també es pot classificar segons el seu aspecte superficial, oferint una àmplia gamma d'acabats per satisfer les teves preferències estètiques i necessitats pràctiques:
Acabat Natural: Com el seu nom indica, aquest acabat és mat o setinat, brindant un aspecte natural i suau al tacte.
Acabat Polit: Aquí, el gres se sotmet a un procés de poliment, aconseguint un aspecte brillant i elegant que realça qualsevol espai.
Acabat Lappato: Aquest acabat es troba entre el natural i el polit, oferint una brillantor moderada que afegeix un toc de sofisticació.
Acabat Antilliscant: Ideal per a àrees exteriors o zones humides, com dutxes i vestuaris, aquest acabat està dissenyat per proporcionar una subjecció segura. Segons el grau de lliscament, es classifica en categories C0, C1, C2 i C3, seguint el codi tècnic d'edificació.

A més, el gres porcellànic pot ser rectificat, cosa que implica un procés mecànic per aconseguir vores rectes a cada peça. Això crea una sensació de continuïtat i uniformitat a terra o paret on s'instal·la, oferint un resultat final excepcional.

Un Món de Possibilitats: Usos del Gres Porcellànic

Gràcies a les seves impressionants propietats mecàniques, el gres porcellànic és un material versàtil que es pot utilitzar en una gran varietat d'aplicacions. Pots gaudir dels seus beneficis tant a interiors com exteriors, a terres i parets, a façanes i piscines, i a molts altres espais i ambients. La seva resistència i durabilitat ho fan perfecte per a pràcticament qualsevol lloc que puguis imaginar.
En resum, el gres porcellànic és un autèntic tresor al món dels materials de construcció. La seva capacitat per combinar bellesa, durabilitat i funcionalitat el converteix en una elecció intel·ligent i elegant per a qualsevol projecte. T'animes a descobrir totes les possibilitats que ofereix el gres porcellànic al teu proper projecte de disseny o remodelació? Les opcions són infinites!